Esansiyel yağlar anlık veya kronik ağrı, eklem, kas, sırt ağrıları ve romatizma üzerinde oldukça etkilidir. Elimizin altında bulunan ve o anda kolayca ulaşabileceğimiz ağrı kesici ve sakinleştirici özelliği olan esansiyel yağlar, aromatik olarak geçer ve hayatımızı kolaylaştırır.
Esansiyel yağ nedir : Ağaç kabuklarından, reçineden, köklerden, yaprak, çekirdek, çiçek, meyve ve tohumlardan elde edilen özütlerdir. Özel teknikler ve damıtma sistemleri ile özenle hazırlanırlar.
Geçmiş yüzyıllara baktığımızda pek çok kültürde hem bakım güzellik hem de tedavi amacıyla kullanıldıklarını görüyoruz. “İnsan doğanın bir parçasıdır” gerçeğiyle yüz yüze geliyor ve bu ayrılmaması gereken ikilinin birbirine olan şifasını gözlemleyebiliyoruz.
Esansiyel yağlar ne işe yarar?
İlaçların yan etkilerinden sıyrılarak, doğadan şifa getiren esansiyel yağlar ne işe yarar denildiğinde karşımıza çıkan liste şu şekildedir.
- Ağrı kesici
- İltihap azaltıcı
- Bağışıklık sistemini güçlendirici
- Sinir sistemini sakinleştirici
- Anksiyete giderici
- Uyku düzenleyici
- Sakinleştirici
- Tedavi edici
Pek çok çeşidi olmakla birlikte, spazm çözücü, iltihap giderici, analjezik ve yatıştırıcı etkileri vardır.
Sıcak taş masajı nasıl yapılır?
Ağrı kesici ve sakinleştirici özelliği olan 10 esansiyel yağlar
Yüzyıllardır kullanılmış, günümüze kadar milyonlarca kez denenmiş ve sağladığı faydalarla dikkat çekmiş ağrı kesici özelliği olan 10 esansiyel yağlar şunlardır :
- Papatya yağı
- Nane yağı
- Neroli yağı
- Biberiye yağı
- Okaliptüs yağı
- Kediotu kökü
- Zencefil yağı
- Cupuaçu yağı
- Lavanta yağı
- Akgünlük yağı
- Misk adaçayı yağı
- Limon otu yağı
- Nioli yağı
- Civanperçemi
- Vetiver güve otu yağı
- Karanfil yağı
- Kabak çekirdeği yağı
Bunlar dışında yine ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliği olan diğer şifalı yağlar ise saman çiçeği, bergamot yağı, sinameki kabuğu, tarçın kabuğu, kişniş, kimyon, kava-kava, ardıç kozalağı ve keklik üzümü yağıdır.
Aromaterapi ile doğal tedavi
Tıpkı virüs ve bakteri öldürücü yağlar olduğu gibi, her derde deva olabilecek küçük bir şişe bulmak mümkün. Aromaterapi ile doğal tedavi nezleden romatizmaya kadar, regl ağrısından akneye kadar pek çok soruna çözüm oluyor.
Nelere dikkat etmek gerek? Alacağınız ürünün organik, soğuk sıkım v sertifikalı olmasına. Koyu renkli cam şişede bulunmasına. Ürünü önce bilek içinde çok küçük bir miktarda denemekte fayda vardır. Çünkü herkesin vücudu ve sistemi farklıdır. Alerjik reaksiyon olup olmadığına bakmak gerekir.
Küçük miktarlar kullanarak karışımlar hazırlayabilir ve uzun süreli olarak kullanabilirsiniz. Şişeyi serin ve karanlık bir yerde saklamanızda fayda vardır.
Esansiyel yağ alırken dikkat edilmesi gerekenler : Ürünün organik sertifikası olup olmadığını kontrol edin. Gerekli testler yapılmış mı? Firma güvenilir mi? İçindekilerin tamamı etikette yer alıyor mu? Fiyatı çok mu uygun? (Ucuz almamak gerekir) Bitkinin latince ismini kontrol edin ve emin olun.
Ağrı kesici kas gevşetici yağlar nasıl kullanılır?
Küvette kullanım için : Küvetinizi sıcak suyla doldurun. İçine bir kase epsom tuzu, 1 yemek kaşığı karbonat, 5’er damla karabiber, okaliptüs, papatya, lavanta, akgünlük ve 2 damla karanfil yağı damlatın. Ortamın sessiz ve elektronik aletlerden uzak olmasına özen gösterin.
Masaj yağı olarak kullanım için : 1 yemek kaşığı taşıyıcı yağ (sızma zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, avokado veya tatlı badem yağı), 5’er damla karabiber, okaliptüs, karanfil ve lavanta ekleyin. Ayurveda masajı sakinleştirici ve ağrı gidericidir.
Ağrı kesici kas gevşetici yağlar nasıl kullanılır denildiğinde bu iki şekilde kullanabilir ve en sık uygulanan bu yöntemlerle oldukça verim alabilirsiniz.
Çörek Otu Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
[…] Ağrı kesici ve sakinleştirici özelliği olan esansiyel yağlar […]
Pelin Otu Nedir? Faydaları Neler? Yağı Nasıl Kullanılır?
[…] Ağrı kesicidir […]
Neroli Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Neler?
[…] Küvetinize 3-4 damla ekleyebilirsiniz. Böylece aynı zamanda regl ağrısına da iyi gelir. Ağrı kesici yağlar arasında önemli bir yeri vardır. Baş ağrısı için soğuk veya sıcak kompres […]
Itır Yağı Ne İşe Yarar? Sardunya Yağının Faydaları Neler?
[…] Ağrı kesici etkisi vardır […]
Kenevir Tohumu Yağı Neye İyi Gelir? Faydaları Zararları Ne?
[…] Ağrı kesici özelliği vardır […]
Aromaterapi Mumu Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?
[…] Ağrı kesici ve sakinleştirici yağlarAntibakteriyel ve antiviral yağlar […]
Ayurveda Tedavisinde Kullanılan Şifalı Bitkiler Hangileri?
[…] önce ağrı kesici ve sakinleştirici yağlar, antibakteriyel yağlar ve hastalıkların temel sebepleri isimli yazılar […]
Hangi Yağlar Saça İyi Gelir? Saç Uzatır Ve Çıkarır?
[…] önce ağrı kesici ve sakinleştirici yağlar ile antiviral ve antibakteriyel yağlar hakkında önemli bilgiler içeren yazılar […]
Turmalin Taşı Anlamı Özellikleri Turmalin Taşının Faydaları
[…] ağrı kesici ve sakinleştirici özelliği olan doğal yağlar ile birlikte kullanıldığında etkili bir biçimde özellikle fibromiyalji ağrısı ve artrit […]
Kafur Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Faydaları
[…] Sakinleştirici yağlar arasında yer alan kafur yağı nasıl kullanılır? Misket limonu yağı, tatlı fesleğen yağı, akgünlük yağı ile karıştırıp difüzörde kullanabilirsiniz. Migren tedavisi için neroli yağı ile karıştırın. […]