Ayurveda masajı ılık bitkisel yağlarla yapılır. Ayurveda masajının amacı, bozulmuş olan iç dengeyi düzenlemektir. Masaj; hem rahatlatıcıdır hem de zihin, beden ve ruh arasındaki iletişimi ve dengeyi yeniden sağlamak için yapılır.

Antik zamanlarda ayurvedik masaj, sadece kral ve kraliçelere yapılırdı. Ayrıca savaş öncesi, direnme gücünün artırılması için uygulanırdı. Ayurveda masajında hangi yağlar kullanılır? Ausam yağı, hardal yağı ve zeytinyağı gibi pek çok yağ, aromalandırılarak kullanılır.

Ayurveda masajı nedir faydaları nelerdir?

Kullanılan özel hafif sıcak yağlar sayesinde ağrıları ve tutulmaları giderir. Lenf sistemindeki dolaşımı canlandırır ve güçlendirir. Yaşam gücünün artması için bedeni temizler. Tıpkı gua sha masajı gibi.

ayurveda masajı nasıl yapılır

Ayurveda masajında kullanılan yağlar, besleyici ve detoks etkisine sahiptir. Yani arındırıcıdır. Bu da derinin daha canlı ve yumuşak olmasını sağlarken aynı zamanda yaşlanmayı önler. Ayrıca ayurveda masajının faydaları arasında stresi azaltarak fiziksel rahatlığın yanında zihinsel huzur vermesi de yer alır.

Halsizlik ve yorgunluk için de birebirdir.

Ayurveda masajı nasıl yapılır?

Vücuttaki ilgili noktalara badem yağı ve baobab yağı gibi ılık bitkisel yağlarla yapılır. Vücudumuzdaki her bölgenin bağlantılı olduğu başka bir bölge vardır. Mesela baş ağrıları için ayak masajı yapılabilir. Ayurveda masözü bu noktaları çok iyi bilmelidir. Yanlış yapılan masaj, faydadan çok zarar verebilir.

Ayurveda masajı nasıl yapılır? Ilık bitkisel yağlarla bu önemli noktalara hafifçe basınç uygulanarak yapılır. Bazı masözler obsidyen taşı gibi doğal taşlarla masajı destekler.

ayurveda masajı

Ayurvedik masaj türleri

Srotabhyanga masajı : Damarlar ve lenf sistemindeki kirli kanın temizlenmesinin yanı sıra metabolizmayı çalıştıran masajdır. Bu masaj lenf drenajına benzer ve çoğunlukla bacaklara yapılır. Özellikle ödem, yorgunluk, dolaşım sorunları ve toksinlerden arınmak için tavsiye edilir.

Marma masajı : Oldukça kapsamlı bir masajdır. Kan dolaşımını canlandırır, beynin çalışma gücünü artırır, beden zihin ve ruhun rahatlamasında etkilidir.

Champi masajı : Sadece baş bölgesine uygulanan ve hem masaj sırasında hem de masajdan sonra etkisi uzun süre kalan bir masaj türüdür. Stres ve gerginlik için birebirdir.

Padabhyanga masajı : Hindistan’da sık rastlanan bir ayak masajı türüdür. Özellikle migren gibi baş ağrıları, uykusuzluk ve asabiyet durumlarından uzaklaşmak için yaptırılır.