Akgünlük yağı ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Evde nasıl yapılır. Cilde faydaları ile de dikkat çeken bu harika bitki doğal ağrı kesici ve iltihap giderici özelliklere sahip.

Şifalı bitkiler listesinde en üstlerde yer alan akgünlük yağı (frankincense), Boswellia carterii, Boswellia sacra ve Olibanum olarak da bilinir.

Nasıl ki yasemin yağı gecenin kraliçesidir, akgünlük de bitkisel yağların kralı olarak isimlendirilir. Hıristiyanlıkta manevi değeri olduğu için seramonilerde, ritüellerde, ayinlerde yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Akgünlük yağı ne işe yarar? Neye iyi gelir?

Tatlı, baharatlı ve odunsu kokusu sayesinde aromaterapide sıkça kullanılır. Çoğunlukla Afrika ve Orta Doğu’da yetişen boswelia ağacının kabukları kurutularak elde edilir.

Akgünlük yağı evde nasıl yapılır? Reçine ve akgünlük bir havanda dövülür. Kavanozun içine zeytinyağı veya mısırözü yağı koyularak içine eklenir ve güneşte 1 gün bekletilerek süzülür.

Akgünlük yağı evde nasıl yapılır neye iyi gelir

Masaj yağı olarak kullanılabilir, difüzöre koyulabilir ve ayrıca tıp alanında da tablet olarak satışa sunulmaktadır.

Akgünlük yağı ne işe yarar neye iyi gelir denildiğinde akla ilk önce sakinleştirici özelliği gelir. Romatoid artit, crohn hastalığı, astım gibi hastalıklar üzerinde tıpkı anason yağı gibi etkilidir.

Frankincense oil kronik ishal de dahil olmak üzere, mide bağırsak sistemi üzerinde oluşan hasarlarda kullanılır. Melanoma, pankreas, göğüs, prostat kanserinden korur.

Hamile kalmak isteyenler için hayıt tohumu kürü

Akgünlük yağı faydaları neler?

Çok değerli bir yağ olan akgünlük yağı faydaları hem cilt için hem ruhani hem de iç organlar üzerindeki etkisiyle dikkat çekiyor.

  • İltihap giderici
  • Kanser önleyici
  • Diş sağlığında etkili
  • Astım semptomlarını azaltır
  • Artirit üzerinde etkilidir
  • Bakteri giderici
  • Mikrop düşmanı
  • Kanama durdurucu
  • Kireçlenme önleyici
  • Analjeziktir ağrı kesici özelliği vardır

Akgünlük yağı cilde faydaları arasında üç önemli maddeyle dikkat çeker. İltihap gidericidir, anti-aging etkilidir ve dengeleyici nemlendirici özelliği vardır.

Tıpkı kuşburnu çekirdeği yağı, ylang ylang yağı ve şerbetçi otu gibi doğal yaşlanma karşıtı bitkiler arasında önemli bir yeri vardır.

Akgünlük yağı saça faydaları ile de bilinir. Örneğin kepek oluşumunu engeller, saçları nemlendirir, parlatır. Saç folikülünü sakinleştirerek pracaxi yağı ya da kabak çekirdeği yağı gibi yeni saç çıkmasını sağlar.

Akgünlük yan etkileri : Binlerce yıldır kullanılmaktadır. Doz aşımı ile birlikte kramp, bulantı ve ishal görülebilir. Hamilelerin doktorlarına danışmadan kullanmaları önerilmez.

Akgünlük günde ne kadar tüketilmeli : Crohn hastalığı için günde 3 kez 1200 mg, artrit ve kolit için günde 3 kez 400 mg, kireçlenme ve dişeti iltihabı için ise 200 mg ideal olarak kabul edilir.

Kan inceltici, iltihap giderici ve kolesterol düşürücü ilaçlarla birlikte alınmaması önerilir. Her bireyin bedeni farklıdır o yüzden günlük doz için doktorunuza danışmanız gerekir.

Akgünlük yağı kullanımı : Difüzör ile, tatlı badem yağı, avokado yağı veya jojoba yağı ile karıştırılarak masaj yağı yapılabilir. Küvete bir kaç damla damlatılabilir ve aynı şekilde kıyafetlerin üzerine de damlatılabilir.