Mazı yağı (thuja oil) kemik ve eklem ağrıları, kesikler ve bazı cilt hastalıkları için deri üzerine uygulanır. Bazı kanser türlerinin tedavisinde de kullanılan mazı yağı nedir neye iyi gelir faydaları neler bakalım.

Thuja Occidentalis olarak bilinen mazı ağacı yapraklarından elde edilen yağ, okaliptüs yağını andıran ancak tatlı ve aromatik bir tat ve kokuya sahiptir.

mazı ağacı

Aslında mazı ağacı bize hiç de yabancı değil. Yeni yıla girerken evlerimizde süslediğimiz ağacın ta kendisi. Pek çok kültürde “hayat ağacı” olarak isimlendirilir. Belli ki şifaları çok uzun zamandır biliniyor aslında.

Mazı yağı (thuja oil) nedir? Neye iyi gelir?

Mazı yağı (thuja oil) çok etkili bir arındırıcı ve idrar söktürücüdür. Bu sebeple ürik asit ve fazla sıvının vücuttan atılmasını destekleyerek kaslardaki gereksiz birikimi önler.

Hem cilt hastalıklarında hem eklem kemik ve kas rahatsızlıklarında dünyanın pek çok ülkesinde mazı yağı kullananlar var. Elbette nasıl kullanılır ve neye iyi gelir tam olarak bilmek gerekiyor.

Çok uzun yıllar boyunca sistit tedavisi, öksürük, ateş, baş ağrısı, iç parazitlerin temizlenmesi (pelin otu), gut, romatizma, sedef hastalığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldı. Ancak faydaları bunlarla bitmiyor.

Bakteri ve mantar kırıcı özelliği ile ayrıca enfekte olmuş yaralar üzerinde direkt kullanılan mazı yağı saçkıran hastalığı için de doğal tedavi yöntemlerinden biri haline gelmiştir.

Kronik ağrılar için ayurveda

Mazı yağı (thuja oil) faydaları

Yapılan son çalışmalarda Alman bilim insanları mazı yağı (thuja oil) nın t-lenfosit hücrelerini uyararak ve interlökin-2 üretimini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kanıtlamışlardır.

mazı yağı nasıl kullanılır

Bu özellik aynı zamanda lyme hastalığı gibi spiroket hastalıkların tedavisinde ve kemoterapi / radyoterapi süreçlerinde de etkili olabileceğini göstermiştir.

Şimdi mazı yağının faydaları neler, neye iyi gelir ne işe yarar liste halinde bakalım.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Öksürük, ateş, baş ağrısı, bronşite iyi gelir
  • Romatizma, romatoid artrit, gut ve sedef hastalığında etkilidir
  • Yanıklar ve yaralar üzerinde etkilidir
  • Adet sancılarını hafifletir
  • Balgam söktürücüdür
  • Doğal böceksavardır
  • Cilt sağlığında etkilidir
  • Bakteri ve mantar kırıcıdır

Kafur yağı gibi akne tedavisinde kullanılan yağlar arasında yer alır. Aynı zamand cilde faydaları arasında cildi güçlendirmek, sıkılaştırmak da yer alır. Sedef hastalığına ve egzama semptomlarına da iyi gelir.

Nasıl kullanılır?

Sedir ağacı yağı, ıtır yağı, mandalina veya portakal yağı, neroli yağı ve lavanta yağı ile birlikte kullanılabilir. Ancak kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır.

Mutlaka bir taşıyıcı yağ ile karıştırıp uygulayın. Öncesinde minik bir miktarla alerji ve hassaslık testi yapın. Direkt olarak içmeyin. Emziren veya hamilelerin mutlaka doktorlarına danışması gerekir.

öksüren kadın

İyi havalandırılmış bir odada en fazla 20 dakika kadar distile edin. Küçük miktarlarda hazırlayın ve direkt olarak kokusunu içinize çekmeyin.

Genellikle 15 damla taşıyıcı yağ, 2 damla mazı yağı (thuja oil) şeklinde kullanılır. Keskin bir yağ olduğu için bu şekilde tercih edilmesi önerilmektedir.