Demirhindi nedir? Tamarind ağacı dünyanın pek çok ülkesinde hem güzelliği hem de meyvesi ile değerlidir. barbunyaya benzeyen bir meyvedir. Tıpkı onun gibi kabuğu vardır. Ve bu kabuk soyularak meyveye ulaşılır.
Demirhindi nasıl tüketilir? Kabukları, meyvesi ve posası da yemeklerde ve şerbetlerde kullanılır. Meyvesini yemek için dış kabuğu barbunya ayıklar gibi ayıklanır. Tam olgunlaşmamış olan meyvenin tadı ekşi olur.
Demirhindi neye iyi gelir? Faydaları neler?
Baklagil familyasından olan demirhindi ne demek merak ettiniz mi? Anlamı “Hint hurması”. Çoğunlukla Hindistan’da olmak üzere tropik olmayan ülkelerde de yetiştirilir ve sıkça şekerlemeler, turşular, soslar ve içeceklerde kullanılır.
Çünkü demirhindi neye iyi gelir dediğimizde liste, günümüzde sıkça rastlanan pek çok hastalıklara iyi gelir demektedir. Bunlar neler demirhindinin faydaları neler şimdi bakalım.
- Kanser riskini azaltır
- Doku sağlığını korur
- Beyin fonksiyonlarını güçlendirir
- Kemik sağlığını güçlendirir
- İltihabı azaltır
- Antiseptik özelliği vardır
- Kalp sağlığına iyi gelir
- Karaciğeri korur
- Yaşlanma karşıtıdır
- Kilo vermeye yardımcı olur
Hamileler kullanabilir mi? Evet hamilelik sürecinde özellikle mide bulantısı ve kabızlık için etkilidir. Akne sorunu için nasıl ki karanfil yağı, neroli yağı, pracaksi yağı ve nane yağı çok iyi birer çözümdür demirhindi de bunlardan biridir.
Akne ve sivilce tedavisi için : 1 yemek kaşığı demirhindiba ekstraktı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı zerdeçalı karıştırıp temizlenmiş bölgeye uygulayın. 15 dakika bekleyip durulayın.
Demirhindideki vitaminler ve mineraller : 100 gram için magnezyum (%23), demir (%20), fosfor (%16), potasyum (%13), lif (%13), niyasin (%12), kalsiyum (%7), c vitamini (%6) ve A vitamini (%1).
Demirhindi ne kadar tüketilmeli? Vücutta fazla florür oluşmaması için günlük 10 gr olarak tüketmek gerekir. Her gün tüketebilirsiniz. Şekerli olduğu için diyabet hastaları daha az tüketmelidir.
Rapor edilen zararları veya yan etkileri bulunmamaktadır. İshal ve kabızlık yaşayanlar da bağırsak florasını düzenlemek için kullanabilir.
Demirhindi şerbeti nasıl yapılır?
Aslında dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de çok eski zamanlardan beri mutfaklardadır. Özellikle demirhindi şerbeti olarak. Nasıl yapılır şimdi bakalım.
- 100 gr demirhindi
- 1 litre ılık su
- 2 adet karanfil
- Çubuk tarçın
- Kök zencefil
- Bir tutam ıhlamur
- Bir dal adaçayı
- Bal
Kabuklarını soyarak meyveyi çıkartın ve 1 litre suyun içine koyarak ağzını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün ocağa koyup diğer malzemeleri de içine ekleyerek 30 dk kaynatın. Balı, şerbeti ocaktan aldıktan sonra ekleyin ve soğumaya bırakın.
Kekik Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Ve Kullanımı
[…] kesici, anti romatizmal, kayısı çekirdeği yağı gibi anti kanserojen, demirhindi gibi antiseptik, bakteri öldürücü, tarçın yağı gibi mikrop öldürücü, stres ve anksiyete […]
Limon Otu En İyi Stres Giderici Bitkiler Arasında İlk Sırada
[…] marine edilir, çayı yapılır, reçellere eklenir. Ancak limon otu sindirim ve sinir sistemi ile demirhindi gibi karaciğer üzerinde de çok […]
Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır? Faydaları Neler?
[…] özelliği vardır. Onarıcı, kekik yağı gibi antiseptik, bakteri giderici, antioksidan ve demirhindi şerbeti gibi yaşlanma karşıtı bir […]