Sedef hastalığı, yanıklar, yaralar ve egzama üzerinde de olumlu etkileri olan kukui nut oil faydaları açısından zengin ve onu diğer yağlardan ayıran önemli özellikleriyle dikkat çekiyor.

Kukui nut oil nedir? Kukui bir çeşit fındık ağacı. Bu ağaç candlenut ağacı olarak da bilinir ve büyük fındıklar üretir. Uzun yıllardır Hawaii’de dini seramonilerde, mum yapımında ve bakım, güzellik amacıyla kullanılmaktadır.

Yüzyıllar öncesinde de, kukui nut oil (Aleurites moluccanus) ile yıkanan bebekler güneşin zararlı ışınlarından, denizin tuzundan ve rüzgarın kurutucu etkisinden korunurlardı. Günümüzde aynı zamanda güzellik ve bakım alanında da kullanılmaya başlandı.

Kukui Nut Oil Yağı Nedir Canldenut

Kukui tohumları yan yana dizilir ve ateşe verilerek meşale olarak kullanılırdı. Kukui yağı lambalarda kullanırdı. Cildi yumuşatan, iyileştiren ve besleyici etkisi sayesinde ayurveda masajında da kullanılabilen bir yağdır.

Kukui nut oil kukui yağı neye iyi gelir?

Cilde, saça, kaslara ve bağışıklık sitemine pek çok faydaları olan bir yağdır. Çünkü içinde yüksek oranda mono doymamış yağ, poli doymamış yağ ve linoleik asit bulunur. Ayrıca C vitamini, E vitamini, D vitamini ve omega-3 yağ asitleri içerir.

Kukui yağı neye iyi gelir? Liste halinde bakalım.

  • Saç kırılmasına iyi gelen yağlardandır
  • Eklem ağrılarına iyi gelen yağlardandır
  • Sedef hastalığına iyi gelir
  • Yanıkları, yaraları onarır
  • Eklem iltihabına iyi gelen yağlardandır
  • Cildin yaşlanmasını önler
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Saç dökülmesi ve kepek için birebirdir
  • Güneş yanığına, egzamaya iyi gelir
Kukui Nut Candlenut Nedir Neye iyi Gelir

Bağışıklık sistemini güçlendiren yağlar arasında önemli bir yeri vardır. Tıpkı udi hindi yağı gibi. Kukui yağı ile tüm vücuda masaj yaparak kaslar ve eklemler kolay bir şekilde gevşetilir. Bu romatoid artrit hastaları için de çok etkilidir.

İçindeki yağ asitlerinin ve vitaminlerin zengin yapısıyla hem iyileştirme hem de koruma sağlayan kukui nut oil, ayrıca kenevir tohumu yağı ve misk adaçayı yağı gibi ağrı kesici yağlardan biridir. Bu etkisi, yanık acısına iyi gelen kremlerde bu yağın kullanılmasını sağlamıştır.

Günümüzde kozmetik alanında oldukça sık karşımıza çıkar. Kukui oil şampuan, krem, saç kremi, tonik, temizleyici, vücut kremi veya peeling olarak.

Kukui Yağı Nedir Hangi Hastalıklara iyi Gelir

Kukui yağının faydaları neler? Kukui nut oil saç ve cilt için çok etkili

Kukui yağı nasıl kullanılır? Tohumu veya yağı yenmemelidir. Bunun dışında küvete damlatılabilir, saç ve yüz bakımında kullanılır. Akne tedavisi, yanık tedavisi, çatlak tedavisi ve selülit tedavisinde de kullanılan bu harika yağ yapışkan bir yapısı olmamasından dolayı sıkça tercih edilir.

  • Cilde parlaklık ve canlılık verir
  • Kuru ciltler için yağ karışımları içinde yer alır
  • Yıpranmış saçlar için yağ arayanlara iyi bir çözümdür
  • Kırışıklık yağı denilince en etkili olanlardan biridir
  • Selülit ve çatlak yağı olarak çok etkilidir

Tıpkı lavanta yağı, ıtır yağı ve gül yağı gibi kokusu çok hoş olan bir yağdır. Nemlendirici özelliği ile dikkat çeker ve bu sayede marula yağı gibi saç bakım ve tedavi ürünlerinde de kullanılır. Saç kıran ve saç mantarı tedavisinde ayrıca Bhringraj oil de çok etkilidir.

Kukui Nut Yağı Faydaları

Cildin en derin katmanlarına kadar ulaşabilme özelliği olan nadir yağlardandır candlenut yağı. Yanıklar için bir miktar aloe vera ile karıştırılıp kullanıldığında etkisini hemen gösterir.