Kantaron çok uzun yıllar boyunca kullanılmakta olan şifalı bitkilerden biri. Kantaron yağı yapılışı da oldukça kolay. Peki kantaron neye iyi gelir ve kantaron yağı nasıl yapılır onlara bakalım.

Yılan sokmasından sarılığa, ateşe, iştahsızlığa, mide bağırsak hastalıklarından çilleri gidermeye kadar geniş bir kullanım alanı var kantaronun.

Özellikle mide ile ilgili hastalıklarda, ağrılarda, gaz, şişkinlik ve mide yaralarının onarılmasında çok etkili.

Kantaron yağı neye iyi gelir?

Kantaron yağı neye iyi gelir dediğimizde aklımıza ilk özellik olarak ateş düşürücü olduğu ve sindirim sistemi sorunları için harika bir doğal çözüm olduğu gelir.

kantaron neye iyi gelir faydaları

Böbrekleri güçlendirerek idrar kaçırma problemini onarır. Sinek ısırığı, ateş, iştahsızlık gibi problemler için sıkça kullanılır. Ama en çok sindirim sistemi sorunları alanında ünlüdür.

Ayurveda için doğal iyileştirici bitkiler

Kantaron yağının faydalarını sıralarken ilk başta şunu belirtmek gerekir, yaraların üzerinde iyileştirici güce sahiptir. Vücudun dışındaki veya ülser gibi içindeki yaralar için kullanılır.

Kantaron suyu dışarıdan gözlere uygulandığında, görme berraklığı sağlar.

Yaşlanma lekeleri için etkili bir doğal iyileştirici bitkilerdendir. 1 yemek kaşığı kantaronu 1 bardak suda kaynatıp cildinize sürerek kullanabilirsiniz.

Kantaron yağı yapılışı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte açan sarı kantaron çiçeğinin yapraklarını öncelikle kurutmak gerekiyor. Daha sonra yarım litre saf organik zeytinyağının içine, kurutulmuş kantaron çiçeğini ekleyin. Bitkinin kökleri hariç üst kısmını dal ve üzerindeki çiçeklerle birlikte cam kavanoza koyun.

Daha sonra ağzını tülbent ile kapatarak 5 gün boyunca güneşte bekletin.

kantaron yağı yapılışı nasıl yapılır

Sonra güneşten alıp, kavanozun kendi kapağıyla ağzını kapatın ve 45 gün daha bu şekilde güneşte bekletin. Eğer dolaba koyarsanız veya güneşte bekletmezseniz kantaron bu güzel kırmızı rengi almaz ve şifasını vermez.

Kantaron yağı nasıl yapılır

Kırmızı rengi alan kantaron yağını yine tülbent yardımıyla süzerek direkt tüketebilirsiniz veya yaralara sürebilirsiniz. İsterseniz daha küçük cam kavanozlara koyarak ağzını kapatıp bu sefer dolapta bekletebilirsiniz.

Kantaron yağı hem cilt üzerinde kullanılabilir hem de içilebilir. Lekelere, yaralara çok iyi gelir. Üzerlik otu bağırsaktaki parazitleri temizlerken kantaron yağı da bu organizmaların yol açtığı yara ve hasarları iyileştirir.

İki yağı dönüşümlü olarak birlikte kullanabilirsiniz. Kantaron yağı nasıl yapılır denildiğinde dikkat etmeniz gereken noktaları da böylelikle paylaşmış olduk.

Kantaron yağı saça nasıl uygulanır?

Kantaron yağı saça da çok iyi gelir. Özellikle ardıç yağı gibi kepek sorunu için ve saç derisi yaraları için kullanılır. Sabunlar ve şampuanlar pek çok kişi tarafından kullanılır. Peki kantaron yağı saça nasıl uygulanır?

Onarıcı ve hücre yenileyici etkisi vardır. Saçı canlandırır, güçlendirir ve onarırken parlaklık kazandırır. Hangi yağlar saça iyi gelir yazımda bahsettiğim yağlarla bir karışım hazırlayın.

İçine sadece bir kaç damla kantaron yağı ekleyerek saç bakımı rutininizi uygulayın. Temiz saçta yaklaşık yarım saat kadar bekletip yıkayın ve durulayın.