Saç ve cilt bakımında kullanılan en iyi yağlar arasında yer alan baobab yağı nedir ne işe yarar? Saça faydaları ve cilde faydaları açısından tıpkı marula yağı gibi Afrika kökenli olan bu yağ, geleneksel yağlar arasında günümüzde de önemli bir yere sahip.

Baobab yağı nedir neden bu kadar değerlidir dediğimizde aklımıza ilk olarak içindeki yüksek miktarda yer alan E vitamini, Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri gelir. Çok iyi bir nemlendirici olduğu için baobab yağı cilde faydaları açısından değerli yağlardandır.

Alfa linolenik asit ve linoneik asit cildi beyazlatan ve UV ışınlarının oluşturmuş olduğu lekeleri gideren özelliklere sahiptir. Bu yağ ayrıca beta sitosterol, kampesterol, stigmasterol ve delta-5 avenasterol gibi fitosteroller açısından da zengindir.

Bitkinin sterolleri kolesterole benzerlik gösterdiği için kozmetik sanayide de sıkça kullanılır. Çünkü kolesterol epidermal katman için değerlidir ve cilt sağlığında önemli bir yere sahiptir. Cildi onarıcı ve elastikiyetini artırıcı özelliği vardır. Bu açıdan kukui yağı gibidir fakat o, cildin alt katmanlarına çok daha derinlemesine nüfuz eder.

Baobab yağı cilde faydaları açısından oldukça değerli

Baobab meyvesinden elde edilen baobab yağı cilde faydaları açısından oldukça değerli ve kökeni Afrika olmasına rağmen artık pek çok farklı ülkede de yetiştiriliyor.

Baobab yağı filde faydaları
  • Akne tedavisinde kullanılır
  • Çatlakları geçirir
  • Cildi nemlendirir
  • Kolajen oluşumunu destekler
  • Egzama için birebirdir
  • İnflamasyon gidericidir
  • Cilt bariyerini onarır
  • Cildin yenilenmesini sağlar
  • Yara ve izlerin iyileşmesini hızlandırır
  • Yaşlanma belirtilerini azaltır

Hassas ve inflamasyona açık ciltler için iyi bir onarıcıdır. Itır yağı ve misk adaçayı yağı gibi akne tedavisinde oldukça etkilidir. Egzama tedavisinde tıpkı kenevir tohumu yağı, şerbetçi otu ve çörek otu yağı gibi etkilidir.

baobab meyvesi nedir

6000 yıldır şifa dağıtan bu muhteşem meyve, Afrika şiirlerinde ve şarkılarında da yer alır. İçinde o kadar çok su hapseder ki, kurak mevsimlerde filler için kurtarıcı olur. İşte tam da bu yüzden yoğun bir doğal nemlendiricidir.

“Yaşam ağacı” olarak geçen bu bitki, Afrika’lı kadınların bakım ve güzellik için en sık kullandığı bitkidir. Aynı zamanda baobab tohumu yağı olarak da geçen yağ, sarımsı altın rengi gibi bir renge sahiptir kokusu fındığa benzer. Yağlı bir yapısı yoktur, kolay emilir.

Baobab yağı ne işe yarar dediğimizde güzellik ve bakım dışında ayurveda masajı için de kullanılabileceğini bilmemiz gerekir. Bir miktar yağı, lavanta yağı ve jojoba yağı ile katıştırıp nemlendirici, sakinleştirici, besleyici, kaygan bir masaj yağı elde ederiz.

Dudak çatlakları için yağ arıyorsanız ihtiyacınız olan yağ kesinlikle baobab yağıdır.

Baobab yağı saça faydaları ile de dikkat çekiyor

Baobab yağı saça faydaları

Cilt üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra baobab yağı saça faydaları ile de dikkat çekiyor.

  • Saç ve saç derisini nemlendirir
  • Yağlı bir yapısı yoktur
  • Saça parlaklık ve canlılık verir
  • İltihap gidericidir
  • Saç folikülleri tarafından kolayca emilir
  • Kepek ve saç derisi kaşıntısını giderir
  • Saçın uzamasını destekler
  • Saçları çevre kirliliği ve UV ışınlarından korur

Baobab yağı saç uzatır mı? Evet. İçeriğindeki A vitamini, D vitamini, E vitamini ve Omega-3 yağ asitleriyle saçı besleyerek uzamasını destekler. Saç derisindeki hücrelerin yenilenmesini ve büyümesini de sağlar.